Een geschikt hekwerk voor elk terrein

BEVEILIGING HEKWERK

Een hekwerk wordt beveiligd middels een passende, goedwerkende poort en dito hang- en sluitwerk. Toch zijn er situaties waarbij extra beveiliging van het hekwerk gewenst is, zodat inbrekers geen kans krijgen om je woning of bedrijf te bereiken. Bijvoorbeeld als je woning of bedrijf op de begane grond gesitueerd is, of als je de auto’s op je (bedrijfs)terrein extra veilig wilt stallen.

Wil je graag extra beveiliging van je hekwerk, dan zijn er diverse mogelijkheden.

zwart hek

Soorten beveiliging

Preventieve maatregelen tegen ongenode gasten hoeven absoluut niet ingewikkeld te zijn. Met een lamp die automatisch aanspringt als er iemand de tuin binnenkomt of een extra schuif of slot op je tuinpoort, heb je met twee eenvoudige oplossingen al extra veiligheid gecreëerd. Maar wil je de beveiliging van je hekwerk naar een hoger niveau tillen, dan bieden wij een ruime keuze aan materialen om de veiligheid te verhogen:

  • Elektrische sloten;
  • Camerasystemen;
  • Intercom;
  • Materialen ter voorkoming van overklimmen.

Elektrische sloten

Voor het openen van een elektrisch slot zal de persoon in kwestie eerst de code moeten intypen of een bepaalde handeling moeten uitvoeren, zoals een pasje of vingerafdruk laten scannen, alvorens het slot opengaat. Ideaal voor poorten die alleen voor bepaalde mensen toegankelijk zijn, zoals de werknemers van je bedrijf. Zodra de poort gesloten is, zit hij meteen weer veilig op slot. De ideale manier van beveiligen van een hekwerk op een bedrijfsterrein, maar ook voor particulieren met een parkeerterrein waar alleen bewoners mogen parkeren of voor een grote tuin een zeer effectieve manier van beveiliging.

Camerasystemen

Met een camerasysteem wordt je poort en hekwerk continu in de gaten gehouden. Naast het afschrikkende effect van een camera op onbevoegden – zelfs van een dummy camera – is het ook mogelijk om, in geval van criminaliteit of diefstal, de dader op te sporen. Houdt bij bepaalde camerasystemen wel de wettelijke voorschriften in de gaten. Deze verschillen overigens voor particulier en zakelijk gebruik van een camerasysteem.

Intercom

Beveiliging van je hekwerk met een intercom is niet alleen ter voorkoming van ongenode gasten, het biedt tevens de mogelijk met wél gewenste bezoekers te communiceren op grote afstand. Een intercom kan tevens voorzien zijn van een ingebouwde camera, zodat je meteen kunt checken wie er voor de poort staat. Ideaal als je bijvoorbeeld geen zicht hebt op de toegangspoort; niet alleen voor zakelijke doeleinden, ook voor particulieren reuzehandig.

Voorkom klauterpartijen

Hoe hoger het hekwerk, hoe lastiger eroverheen te klimmen is. En ook met de afstand tussen de spijlen of grootte van de mazen van je hekwerk is al rekening gehouden met het voorkomen van ertussendoor kunnen klimmen. Maar wil je er zeker van zijn dat er niemand over het hekwerk klimt, dan kun je kiezen tussen verschillende materialen, die bovenop het hekwerk bevestigd worden, zoals puntranden of prikkeldraad. Een hoog hekwerk met een puntrand of schrikkeldraad bovenop; stoere inbreker die dáár nog overheen durft te klimmen!

Advies

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van beveiliging van je hekwerk? Ben je benieuwd welke manier van beveiliging het meest geschikt is in jouw situatie? Neem dan contact met ons op voor een betrouwbaar advies over de beste beveiliging van jouw hekwerk.