Een geschikt hekwerk voor elk terrein

SOORTEN HEKWERKEN

Onze specialisten zijn thuis in alle soorten en maten hekwerken; van een degelijk en eenvoudig gaashekwerk tot een stijlvol, op maat gemaakt sierhekwerk, van extra beveiligd spijlenhekwerk tot praktisch dubbelstaafmat hekwerk.

Welk soort hekwerk past bij jouw tuin of bedrijfsterrein? En welke eisen stel je aan het te plaatsen hekwerk? Hieronder vind je een overzicht van alle soorten hekwerken die onze specialisten voor je kunnen plaatsen.

zwart hek

Hekwerken van gaas

Verreweg het bekendste, meest gebruikte en voordeligste hekwerk is gaashekwerk. Gaashekwerk bestaat uit gevlochten of gelaste metaaldraden. Niet alleen bruikbaar voor het omheinen van tuinen; ook dierenverblijven, openbare ruimtes, terreinen en opslagplaatsen kunnen middels gaashekwerk veilig en voordelig omheind worden. Afhankelijk van de functionaliteit, wordt er gebruikgemaakt van verschillende soorten gaas:

  • Tuingaas: stevig en hoog gaas, in standaardkleuren groen en zwart
  • Harmonicagaas: vergelijkbaar met tuingaas, maar nog steviger
  • Kleinveegaas: voor het veilig omheinen van diverse soorten dierenverblijven
  • Ongediertegaas: voor het tegenhouden van o.a. muizen, ratten en ander ongedierte

Wil je een hekwerk van gaas, maar wel genoeg privacy? Het laten dichtvlechten of begroeien van dit hekwerk is een mooie en natuurlijke manier om privacy te creëren.

Spijlen

Hekwerken van verticale, metalen spijlen zijn uitermate geschikt voor bedrijfsterreinen, maar worden ook zeker voor het omheinen van een tuin of privégrond gebruikt. Er zijn twee soorten:

  • De moderne variant: hekwerken met een industriële, strakke uitstraling; degelijk en oersterk. Ongewenste gasten kunnen je terrein niet zomaar betreden. Indien gewenst kunnen er nog extra soorten onderdelen toegevoegd worden om de veiligheid te vergroten, zoals een puntrand bovenop het hekwerk.
  • De klassieke variant: is eveneens ontzettend sterk, maar heeft een vriendelijke en elegante uitstraling. Een klassiek spijlenhekwerk wordt ook wel een sierhekwerk genoemd.

Sierhekwerken

Een sierhekwerk is niet alleen een praktische en robuuste manier voor het omheinen van je tuin of terrein; het geeft je pand ook nog eens een prachtige en statige uitstraling. Ontwerp je sierhekwerk op basis van jouw wensen en kies een kleur die bij jouw woning past, van chique en elegant tot strak en modern design, alles is mogelijk!

Staafmat hekwerken

Dit hekwerk is een combinatie van twee soorten hekwerken: gaashekwerk en spijlenhekwerk; een ideaal en veilig, maar toch bijzonder smaakvol en elegant hekwerk. Naast gaashekwerk is dit de voordeligste manier van afbakenen en het is geschikt voor uiteenlopende doeleinden. Of het nu gaat om een afrastering van een bedrijfsterrein, schoolplein, tuin of weide; met staafmat hekwerken kun je alle kanten uit. Staafmat hekwerken zijn er in twee soorten: een enkele en een dubbele variant, waarbij het dubbelstaafmat extra stevig is en smallere mazen (de ruimtes tussen de spijlen) bevat.

Houten hekwerken

Wil je een hekwerk met een natuurlijke uitstraling? Dan is een houten hekwerk ideaal. Al eeuwenlang wordt hout gebruikt voor het afbakenen van terreinen, tuinen en grond. Bij deze hekwerken zijn verschillende soorten patronen mogelijk, zoals:

  • schaarhekwerk;
  • kruishekwerk;
  • spijlenhekwerk;
  • rasterhekwerk.

Elk patroon geeft het houten hekwerk een geheel eigen uitstraling. Het is tevens mogelijk om het houten hekwerk zo dicht mogelijk te maken, voor het creëren van optimale privacy.